Organisatiecoaching

Leergang Teamcoaching

Managers & professionals die willen werken aan teamontwikkeling

De leergang Teamcoaching is bedoeld voor managers en professionals (coaches, trainers, adviseurs) die willen leren werken vanuit het hier-en-nu. En die naast ratio ook hun gevoel willen inzetten om de kwaliteit van de relaties in teams te verhogen. Die willen leren hoe ze teams kunnen laten samenwerken vanuit gezamenlijk eigenaarschap. In het begeleiden van teams bij hun ontwikkeling kom je jezelf tegen. Het is de kunst jezelf in te zetten, zodat het team leert. Dat begint met waarnemen wat er in jezelf en in het team omgaat. 

In een serie van zes dagen leer je teams coachen in hun ontwikkeling. De thema’s van de dagen zijn: De teamintake vanuit systeemdenken, creeeren van eigenaarschap op resultaat, procedure en proces, het coachen van M1-teams, leren samenwerken vanuit een gezamenlijke meetlat, het coachen van M2-teams: leren omgaan met verschillen, op het scherpst van de snede: coachen van conflicten, afronden van een traject: borgen van het leren in het reguliere werkproces.  

Systeemdenken is de bril van waaruit we kijken naar teams. Anders dan oorzaakgevolg denken, biedt de bril van systeemdenken de mogelijkheid om circulair te denken: hoe houdt dit systeem zichzelf in stand? Wat doet de voorgrond, en wat doet de achtergrond? Hoe houden ze elkaar in evenwicht, met als effect: geen beweging in de gewenste richting. Daarnaast wordt gewerkt vanuit het fasenmodel van Tuckmann: forming-storming-norming-performing. Iedere fase kent haar eigen kenmerken en vraagt van jou als teamcoach een andere stijl. 

Roy de Brabander en Esther de Haan begeleiden samen de leergang.  Roy en Esther is delen passie voor het vak van teamcoach, als instrument om vanuit verbinding met de persoonlijke missie, meerwaarde voor de organisatie te realiseren. 

Data: 2019: 13 en 27 september, 18 oktober, 22 november, 6 december, 10 januari 2020. De lestijden zijn van 9.30 – 16.30 uur, de lokatie is Centrum voor Zijnsorientatie, Utrechtseweg 133, Zeist. Kosten: € 2.150,-. Dit bedrag is exclusief btw en inclusief koffie/thee, lunch, hand-outs en boeken: Praktijkboek teamcoaching, Kookboek voor teams en Aan de slag met teamcoaching. Na aanmelding ontvang je de definitieve bevestiging, het programma en de factuur. Aanmelding: officeDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Veranderen met mensen

is samen leren