Organisatiecoaching

Leergang Circulaire Economie

Werken aan Circulaire Economie brengt mensen in onbekend gebied:

- er zijn nieuwe oplossingen nodig, of combinaties van bestaande oplossingen 

- er bestaan geen regels, of regels die niet passen 

- ervaring hoe dit te doen ontbreken goeddeels

- nieuwe uitgangspunten, anders denken en innovatiekracht zijn nodig 

- standaard stappenplannen ontbreken 

- nieuwe manieren van produceren en samenwerken zijn nodig. 

Deze leergang is bedoeld voor professionals die willen leren groepen te begeleiden in het werken in onbekend gebied. Dat vraagt andere competenties dan in normale samenwerkingen. Systeemdenken is onmisbaar. Dat geldt ook voor weten hoe je een team kunt laten samenwerken vanuit gezamenlijk eigenaarschap. Teams die in staat zijn hun onderlinge verschillen te benutten. Je bent bereid naast ratio ook je gevoel in te zetten, om je eigen thema’s te gebruiken om anderen te laten leren. Zo creëer je een setting waarin teamleden behalve naar hun gezamenlijke opgave en ook naar zichzelf willen kijken. Dat is nodig om een teamdynamiek te krijgen waarin het mogelijk is met elkaar een werkelijke transitie van de grond te krijgen en disruptief te veranderen. Het vraagt van jou als professional visie, vakmanschap en persoonlijk leiderschap om op deze manier te werken. Toevallig precies dezelfde ingrediënten als die transitieteams nodig hebben.

Inhoud van de leergang op hoofdlijnen

De leergang kent drie pijlers: systeemdenken, teamcoaching en Theory U. Met systeemdenken leer je teams integraal na te denken, als basis voor een gezamenlijke ambitie. Met teamcoaching leer je hoe je van een groep ambitieuze individuen een soepel functionerend team kunt maken. Waarmee je teams helpt in een samenwerking zonder hiërarchie. Met Theory U ontdek je hoe je het innovatievermogen van teams kunt vergroten, wat ze kunnen inzetten bij hun zoektocht naar compleet andere oplossingen. Verder leer je in de leergang teams omgaan met (organisatie)patronen. Deze kennis gebruiken als ze in hun eigen organisatie anderen mee willen krijgen in het implementeren van de innovaties. 

Alle lesdagen staat oefenen centraal. Door feedback op de oefeningen leer in korte tijd veel over het effect van je eigen handelen. Tussen de lesdagen door pas je het geleerde toe in je eigen context, waardoor de stof betekenis krijgt en je opgedane vaardigheden oefent. Theoretische kaders vind je in de boeken die onderdeel zijn van de leergang.

Onderwerpen van de dagen op hoofdlijnen

Dag 1 Kennismaken, introductie Circulaire Economie, systeemdenken op inhoud en op sociale systemen, faciliteren van integraal denken en integrale ambities 

Dag 2 Werken vanuit een gezamenlijke meetlat in subteams die de transitie naar de Circulaire Economie realiseren 

Dag 3 Creeren van gezamenlijk eigenaarschap op resultaten, interacties en werkafspraken   

Dag 4 Creatieve denktechnieken en co-creatie in grote groepen 

Dag 5 Innovatievermogen met Theory U: co-creatie met intuitie en stilte 

Dag 6 Uitzoomen: patronen in organisaties: op zoek naar hefbomen voor beinvloeding 

Praktische zaken

Groepsgrootte: maximaal 12 deelnemers. Werktijden: 9.00-17.00 uur Locatie: Joos Banckersweg 20-2, Amsterdam Investering: € 2.500,- (excl. btw). Lunch, koffie & thee, boeken (Transities van sectoren, Organisational Development with Theory U en Aan de slag met teamcoaching) en lesmateriaal zijn inbegrepen. 

Aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Na aanmelding ontvang je een vragenformulier voor de intake, praktische informatie en de factuur voor betaling. Voor vragen kun je contact opnemen: 06-47284904. 

Data en opleider

De leergang vindt plaats op 5 februari, 11 maart, 1 april, 13 mei, 10 juni, 1 juli 2020.

De opleider van de leergang is Esther de Haan. Esther is Transitie-, Organisatie- en Teamcoach. Ze coacht organisaties die stappen maken naar een Circulaire Economie. Zo heeft ze bijgedragen aan de transitie van de Textielsector, Groene Cirkels Heineken, een circulair Heinekenmerk en een circulaire Suikerbietenketen. Sinds 2008 verzorgt ze leergangen over Teamcoaching, Theory U en Transities. De Haan is auteur van boeken over deze thema's. Haar missie: professionals uitnodigen leiderschap te nemen voor hun Missie, daarmee impact genereren in hun context om zo samen een duurzame, circulaire samenleving te realiseren. 

Veranderen met mensen

is samen leren