Organisatiecoaching

download pdf

Leergang Theory U

Leergang Theory U voor professionals 

Je bent een gedreven professional, consultant of organisatieadviseur en je werkt met groepen vanuit de overtuiging dat alleen door samenwerking complexe (maatschappelijke) vraagstukken kunnen worden opgelost. Je weet dat de interventies die jij doet effect hebben op resultaten. Dat verbinding met jezelf een noodzakelijke voorwaarde is om te verbinden met de verschillende groepen stakeholders waar je mee werkt. In een serie van acht dagen leer je verschillende interventies  toepassen, zodat er een basis ontstaat in groepen om te kunnen werken met Theory U. Je ervaart hoe het is om met dialoog, stilte, systemische informatie, visualisaties, inspiratie uit de natuur en systeemdenken te werken. Je oefent aan de hand van praktijkcases. 

Onderwerpen van de dagen 

Dag 1 Inleiding over Theory U, visualiseren, intake vanuit Presence, start transformationeel leren, leren in het hier en nu van het parallelproces.

Dag 2 Interventies om bedding te creeren: petten van de organisatiecoach, creeren van gezamenlijk eigenaarschap in groepen, coachen vanuit Presence: inzetten informatie uit je lijf, systeemdenken. 

Dag 3 Vervolginterventies om bedding te creeren voor innovatie met Theory U: samenwerken vanuit open mind, open hart, open wil met transformationeel leren/teamcoachen. 

Dag 4 Faciliteren Presencing: open hart m.b.v. dialoog, systemische informatie ophalen uit het veld en informatie betrekken op de vraag.

Dag 5 Innoveren met Theory U: creatieve denktechnieken, leren van de natuur, ontwerpen van bijeenkomsten en trajecten. 

Dag 6 en 7 Leren en innoveren met Theory U. Dit zijn praktijkdagen, waarbij duo’s bereiden een case voorbereiden, inclusief een U manier van begeleiden. Er is deze dag tevens gelegenheid stakeholders uit het case-systeem uit te nodigen.

Dag 8 Performen in de context: organisatiepatronen in beeld brengen en zoeken naar hefbomen. Verder: afsluiting van trajecten, afronden van de leergang.

De begeleiding is in handen van Esther de Haan. Zij is ervaren organisatiecoach en begeleidt transities (oa naar een Circulaire Economie: Groene Cirkels voor Heineken en Suiker Unie) en (zorg)organisaties die krachtige teams willen die goed samenwerken. Het is haar Missie om impact te hebben door anderen uit te nodigen leiderschap te nemen in hun context, waardoor zij daar op hun beurt impact hebben. Het is haar manier om bij te dragen aan een circulaire en sociale samenleving. 

Praktische zaken

Data: 18 september, 9 oktober, 6 november, 27 november, 11 december 2020 en 14 januari 2021. De lestijden zijn van 09.00-17.00 uur. De lokatie is het Mirror Center, Van der Gouwstraat 3 in Amsterdam. De kosten zijn € 2.895,- (ex btw). Lunch, koffie & thee, cursusmateriaal en de boeken Organisatieontwikkeling met Theory U  en Transities van sectoren zijn inbegrepen. Na aanmelding ontvang je de definitieve bevestiging, het programma voor de eerste dag en een factuur. Aanmelding: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor vragen kun je ook telefonisch contact opnemen: 06-47284904.  

 

Veranderen met mensen

is samen leren