Organisatiecoaching

download pdf

Leergang Transitiecoaching

Leergang Transitiecoaching: coachen met lef en leiderschap

De leergang is bedoeld voor professionals die willen leren groepen te begeleiden bij het oplossen van complexe vraagstukken. Je leert groepen samen te innoveren en samen de kar te trekken, tevens leer je ook hoe je mensen in je eigen organisatie mee krijgt. Je bent bereid in je werk naast ratio ook je gevoel in te zetten en om je eigen thema's te gebruiken om anderen te laten leren. Om zo een setting te creëren waarin betrokken behalve naar hun gezamenlijke opgave en met elkaar werkelijke oplossingen te vinden. Het vraagt van jou als professional lef en leiderschap, visie en vakmanschap om op deze manier te werken. 

Inhoud van leergang op hoofdlijnen 

De leergang bestaat uit drie pijlers: Systeemdenken, Teamcoaching en Theory U. Systeemdenken draagt bij aan integraal denken als basis voor een gezamenlijke ambitie. Inzicht in sociale systemen helpt om van een groep ambitieuze individuen een team te maken waarbij de leden samenwerken vanuit gezamenlijk eigenaarschap. Dat is hard nodig in een samenwerking waarbij hiërarchie ontbreekt. Theory U stimuleert het innovatievermogen, waardoor paradigma-verschuivende innovaties een kans krijgen. Ze zijn onmisbaar als oplossing voor complexe vraagstukken. In alle lesdagen staat oefenen centraal. Door feedback op de oefeningen leer je in korte tijd veel, waardoor de stof betekenis krijgt en je ongedane vaardigheden oefent. Theoretische kaders vind je in de boeken die onderdeel zijn van de leergang. 

Onderwerpen van de dagen

Dag 1 Kennismaken, theoretische introductie, systeemdenken (inhoud en sociale systemen), persoonlijk leiderschap: wat doe ik met welk effect in teams?

Dag 2 Werken vanuit gezamenlijk eigenaarschap in multidisciplinaire teams.

Dag 3 Creëren van gezamenlijk eigenaarschap voor resultaten, interacties in het team en afspraken.

Dag 4 Creatieve denktechnieken en co-creatie in grote groepen.

Dag 5 Innovatievermogen vergroten met Theory U: generatief leren m.b.v. vier informatiebronnen (mind, hart, wil en presence) 

Dag 6 Herkennen en beïnvloeden van patronen in organisaties, afronden van trajecten en van de leergang. 

Praktische zaken

Data 2020: 25 september, 30 oktober, 20 november 2020, 22 januari en 12 maart 2021. De lestijden zijn van 09:00 - 16:30, lokatie: Joos Banckersweg 20-2. De kosten zijn € 2.500,- (ex btw). Lunch, koffie en thee, cursusmateriaal en de boeken Transities van sectoren, Organisational development with Theory U en Kookboek voor teams zijn inbegrepenNa aanmelding volgt praktische informatie en de factuur voor betaling. Voor vragen kun je contact opnemen: 06-47284904. 

Aanmelding: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Veranderen met mensen

is samen leren