Organisatiecoaching

Teamcoaching

Mensen leveren in teamverband prestaties die ze individueel nooit voor elkaar krijgen. Alleen: samenwerken is niet eenvoudig. Regelmatig vinden teams het lastig om te gaan met dominante collega’s of ondermaats presterende collega’s. Vastzittende teampatronen leiden tot frustraties. Positief gebruik maken van verschillen tussen teamleden is ver te zoeken. Wat de oorzaak ook is, in alle gevallen zit het samen aan resultaten werken in de weg. Zonde, want een oplossing is mogelijk. 

De Haan Organisatiecoaching coacht teams: patronen bespreekbaar maken, werken vanuit gezamenlijk eigenaarschap en kijken naar wat ieder teamlid bijdraagt aan de situatie. Managers leren wat hun invloed is op dit proces. Dan gaat de samenwerking weer stromen: goed voor werksfeer en resultaten. Professionals kunnen weer doen waar ze goed in zijn, zodat klanten krijgen waar ze om vragen.

Wil je meer lezen over Teamcoaching? Bestel Kookboek voor teams

Esther weet op een ontspannen manier de zaken boven tafel te krijgen. Zij is daarin wel heel vasthoudend – laat niet los. Het initiatief tot verdere acties wordt heel nadrukkelijk bij het team gelegd. Dat helpt bij het bouwen aan toekomstbestendige verbeteringen.

-Hans Lucas, Engineering Unit Leader Support & Development KLM

Esther, Roy en Marije hebben onze school gecoacht, hetzelfde thema, ieder op de eigen manier, adaptief aan het team dat zij ‘onder handen hadden’. Ik heb veel waardering voor hen gehoord uit de teams. Ook ik vond het erg prettig om met hen te werken; ik heb met veel respect genoten van hun vakmanschap!

-Paschal Vliegen, Directeur Basisschool De Wizard

Patronen benoemen

en benutten